Just nu, våren 2023…   Dagarna har redan blivit mycket längre. Vårljuset är snart här, trots regn o rusk. Många nya kulturupplevelser väntar. Dock, kriget i Ukraina fortsätter rasa! Måtte vi inte vänja oss!

För min del ser jag fram emot en vår då jag hoppas få möjlighet att spela vår nya monologföreställning Flyga vidare – om konsten att skriva en nekrolog av Pia Naurin, regi Staffan Nattsén med premiär på Esperantoscenen i Göteborg den 23 nov.
Jag har också föreställningen Flyga högt (från 2017) som är långtifrån färdigspelad. Se nedan.

Jag spelar också i Trio Diktoton med föreställningarna ”Röda röda blomster”och ”En luffare är jag

Främst har jag min verksamhet på ENteater.  För den yngre publiken har vi föreställningen ”En flyttar in” Det är en tragikomisk föreställning för lågstadiet om att dela utrymme och resurser, som jag spelar tillsammans med min kollega Staffan Nattsén.  Föreställningen utspelas i gränslandet mellan absurd teater, mim och clown, där få ord får stor betydelse.
2019 –
Vi har spelat klart för detta spelår, men spara föreställningen på repertoaren.

På repertoaren finns också

* ”Flyga högt” av Pia Naurin. Föreställningen är en fyrdelad monolog, där jag gör alla fyra rollerna: Vera 80 år, som vill ta flygcertifikat för att själv bestämma när det är dags att landa planet i havet i solnedgången…, hennes dotter Veronika som får ta hand om konsekvenserna…, själasörjaren Bella som försöker hjälpa dottern i hennes våndor och slutligen Gudrun som har fullt sjå att ta hand om publiken. En föreställning om den fria viljan och de konsekvenser den kan få.
Regi:Staffan Nattsén
2017 –

Och tillsammans med Trio Diktoton

Röda röda blomster i mitt hjärta gingo in” om Dan Anderssons liv och diktning, sammanställd av Britta Andersson.
Jag tolkar dikterna och berättar om hans liv – tillsamman med Olle Junholm på gitarr och Sinikka Thörn sång, fiol och flöjt.
2019 –
Vi har under året bl a spelat den på Göteborgs Stadsteaters lunchteater, Tingsryd, Landvetter och Skövde

En luffare är jag” är en föreställning om Nils Ferlins liv och diktning också den sammanställd av Britta Andersson.
Jag berättar om hans liv och tolkar hans dikter till ackompanjemang av Olle Junholm och Sinikka Thörn.
2020 –
I höst har vi spelat i Skövde och en vecka på lunchteatern på Göteborgs Stadsteater. Fler föreställningar väntar.

Dessutom medverkar jag gärna i film- o tv produktioner när tillfälle gives och läser med nöje in ljudböcker och dubbar!
Jag hoppas vi ses och hörs under 2023!