Just nu, våren 2024…   Dagarna har redan blivit mycket längre. Våren är snart här, med många vackra dagar och hopp om livgivande sol, värme och många nya kulturupplevelser. Dock omvärldens kriser och krigsrapporter fortsätter oroa och förfära! Måtte vi med kulturen kunna göra det vi kan och aldrig vänja oss!

Efter många år som  frigruppsskådespelare -främst Teater UNO, är jag nu lika mycket frilansare och öppen för frågor om film/ TV ljudbok och dubbning!

Jag fortsatt ett ben i ENteater med monologföreställning Flyga vidare – om konsten att skriva en nekrolog av Pia Naurin, regi Staffan Nattsén (från 2022 -)
Pjäsen är en monolog som med kärv humor tar sig an livet och döden Vem är jag? Vem var jag? Om att försöka sammanfatta sitt liv och ställas inför det oundvikliga slutet.
Jag har även föreställningen Flyga högt (också den av Pia Naurin med regi av Staffan Nattsén från 2017-) som är långtifrån färdigspelad.
Föreställningen är en fyrdelad monolog, där jag gör alla fyra rollerna: Vera 80 år, som vill ta flygcertifikat för att själv bestämma när det är dags att landa planet i havet i solnedgången…, hennes dotter Veronika som får ta hand om konsekvenserna…, själasörjaren Bella som försöker hjälpa dottern i hennes våndor och slutligen Gudrun som har fullt sjå att ta hand om publiken. En föreställning om den fria viljan och de konsekvenser den kan få.

Dessutom spelar jag emellanåt  i Trio Diktoton tillsammans med Sinikka Thörn sång och fiol och Ölle Junholm gitarr med föreställningarna ”Röda röda blomster”och ”En luffare är jag” om Dan Andersson respektive Nils Ferlin

Vi turnerar med båda föreställningarna och har gjort så några år. Bl a har vi vid flera tillfällen spelat på lunchteatern på Göteborgs Stadsteater. Senast var vi i Båstad och Höganäs.

Jag hoppas vi snart ses och hörs!